مهندس ذیصلاح با تایید گواهی استحکام بنا ، پایداری ساختمان را تایید میکند. و در صورت بروز هرگونه مشکلی در استحکام بنای ساختمان موردنظر، مسئول است.
استحکام بنا برای ساختمان هایی الزامی است که به هر دلیلی همچون تغییرات در سازه ساختمان. ساخت غیر مجاز وغیره که امکان دریافت پایان کار را ندارند. و لازم به ذکر است که از سوی شهرداری برای مالکان اخذ برگه استحکام بنا الزامی است. و برای مهندسان الزامی نبوده و هیچ قانون و قدرتی نمی تواند مهندس را ملزم به تائید ساختمانی نماید. که در جریان عملیات ساختمانی آن نبوده است.
کارشناس با بازدید از ملک و انجام آزمایشات موردنیاز، در مورد سلامت سازه ساختمان اظهار نظر میکند. و در صورتی که استحکام لازم را دارا باشد. گواهی تاییدیه استحکام بنا را مهرو امضا مینماید.
در مواردی که بنای مورد نظر استحکام لازم را دارا نباشد. کارشناس دستور مقاومسازی ملک را به مالک ابلاغ میکند. در چنین حالتی، پس از اجرای فرآیند مقاومسازی زیرنظر کارشناس، گواهی استحکام بنا صادر میگردد.
استحکام بنای ساختمان
یکی از قوانینی که در راستای افزایش استحکام ساختمان توسط پیماکاران الزامی شده است. داشتن برگه تاییدیه استحکام بنا است. بنابراین استفاده از مهندس ناظر در تمام مراحل کار ساختمان سازی است. که از سال 1370 شمسی به بعد برای پیمانکاران الزامی شده است.
- اخذ پایان کار ساختمان های قدیم ساز و آپارتمان ها.
- تشخیص مهندس ناظر.
- بازسازی و اعمال تغییرات کلی در ساختمان.
- ریزش یا تخریب بخشی از بنای قدیمی.
- عدم انطباق وضع موجود با نقشه های مصوب سازه و یا معماری.
پروانه ساختمان
استحکام بنا
مراحل صدور جواز ساخت (پایان کار) و استحکام بنا
در شروع کار، مهندس ناظر از طرف شهرداری برای بازدید ساختمان به محل می آید.
در همین حین مهندس ناظر مدارکی همچون گواهی پایان کار قبلی، تصویری از ساختمان. نمونه ای رونوشت شده از سند ملک و برگه های کپی مدارک شناسایی مالک ساختمان. را که برای تشکیل پرونده به وجود آن ها نیاز است، دریافت می کند. حال مهندس ناظر می بایست گزارش تهیه شده ی حاصل از نظارت خود را در دفتر های خدمات الکتریکی ثبت کند.
برگه استحکام بنا و گواهی نامه ی امضای مالک به یک دفتر اسناد رسمی معتبر اعطا می شود.
و اینک مدارک مربوط به گزارش استحکام بنا به وسیله ی دفاتر خدمات الکترونیک در سیستم ثبت می شوند.
در این جا نوبت به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می رسد که بر عهده ی مالک ساختمان است.
پس از تکمیل تمام مراحل فوق در انتها مهندس ناظر برگه ی سبزی را که همان جواز استحکام بنا است به مالک اعطا می کند.
مسئولیت های مورد تعهد مهندس ناظر در استحکام بنا
* در برگه تعهد پایان کار مهندس ناظر استحکام ساختمان را تأیید نمی کند بلکه فقط یکسانی ساختمان اجرا شده با نقشه ها را تأیید می کند.
* چناچه برای ساختمان اتفاقی بیفتد که به دلیل عدم استحکام آن باشد. مهندس ناظری که برگه استحکام بنا را امضاء کرده مسئول می باشد.
* مهندسی که اقدام به صدور برگه تعهد پایان کار ساختمان می کند. خود بر احداث ساختمان، نظارت داشته است و کاملاً می داند که در زیر این لایه های نازک کاری چه سازهای اجرا شده است.
*کسی که برگه استحکام بنا صادر می کند هیچ اطلاعی از وضعیت سازه ساختمان ندارد. و مشخص نیست ساختمانی که سال ها پیش بدون نقشه و مهندس ناظر اجرا شده است، چه سازه ناایمنی دارد.